Nástup detí do škôl od 11.1.

05.01.2021 19:34

Vážení rodičia, na základe rozhodnutia protipandemickej komisie a ministerstva školstva:

- od 11. januára 2021: prvý aj druhý stupeň sa bude vzdelávať dištančne

Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR pre rodičov, ktorí zostanú s deťmi doma.

- od 18. januára 2021: prvý stupeň nastúpi do škôl bez testovania  (rodičia, ak chú, môžu tento týždeň nechať dieťa doma a ospravedlniť ho, v podstate do konca lockdownu)

druhý stupeň pokračuje v dištančnom vzdelávaní

- od 25. januára 2021:

prvý stupeň sa učí v štandardnom režime. Rezort školstva odporúča pretestovanie zamestnancov a rodičov.

druhý stupeň ZŠ  by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania,(podmienka pretestovanie žiakov a učiteľov, podmienky určí vyhláška RUVZ, predbežný termín 22.-24.1). Tieto informácie sú predbežné, závisia od aktuálnej situácie.

Klasifikácia

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa upravili aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka.  povedal minister školstva. Následne bude žiakovi táto známka zapísaná do prvého polroka a bude mu uzavretá konečná známka za prvý polrok.

„Testovanie pre žiakov 5. ročníka sa ruší. Pre žiakov 9. ročníka sa uskutoční v termíne 9. – 10. júna s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna,“ .

Štandardné prijímacie skúšky sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája 2021). V druhom termíne sa uskutočnia 10. mája (alebo podľa potreby 11. mája).

 

 

<i style="color: rgb(33, 37, 41); font-family: " open="" sans",="" -apple-system,="" blinkmacsystemfont,="" "segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" ui="" symbol";="" font-size:="" 14px;="" box-sizing:="" border-box;"="">

—————

Späť