Prezenčné vyučovanie na 2.stupni

25.03.2021 17:00

Vážení rodičia,

na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie je predpoklad, že po veľkonočných prázdninách  sa začneme riadiť nie celoslovenským, ale regionálnym covid automatom. Tým by sa otvorila možnosť plnohodnotného obnovenia prezenčného vyučovania na 2. stupni v základných školách, a to nasledovne:  ak bude okres v III. stupni varovania, obnoví sa vyučovanie v 9. ročníku základných škôl, v prípade II. stupňa varovania v okrese by mohlo dôjsť k otvoreniu celého 2. stupňa základných škôl prezenčnou formou vzdelávania. Ministerstvo školstva, ponúka možnosť pravidelného PCR testovania kloktacími testami pre žiakov 2.stupňa základných škôl. V súvislosti s tým Vás chceme požiadať  o zistenie predbežného záujmu. Testovanie žiakov 2.stupňa sa uskutoční po veľkonočných prázdninách v 14.týždni (od 6.- 9. apríla 2021).

Testovanie kloktaním je dobrovoľné. V prípade nezáujmu zákonného zástupcu o testovanie svojho dieťaťa kloktaním musí  byť žiak 2. stupňa ktorý chce navštevovať vyučovanie prezenčne otestovaný antigénovým alebo PCR testom.

V prípade záujmu treba vyplniť požadované 2 tlačivá: súhlas dotknutej osoby a zber údajov.

Záujem nahláste prosím do pondelka (29.03.2021)  triednemu učiteľovi/triednej učiteľke , ktorá si zvolí s Vami formu zbierania vyplnených tlačív.  

 

 

 

—————

Späť